ZDRAVÉ RECEPTY
Tuniakový šalát s bylinkovým dressingom
Vynikajúci šalát na letné horúce obdobie
- 280 g tuniaka
- hlávkový šalát
- šalátovú uhorku
- 2 veľké rajčiny
- 2 vajíčka
dressing:
- biely jogurt
- soľ
- mleté čierne korenie
- horčicu
- bylinky (tymián, bazalka, oregano…)
Nutričné hodnoty (1 porcia):
- 662 kJ
- Bielkoviny: 20 g
- Sacharidy: 4 g
- Tuky: 6 g
Postup:
1. Šalát, rajčiny a uhorku umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do veľkej misy a pridáme tuniaka a nakrájané uvarené vajíčko.
2. V miske zmiešame biely jogurt s horčicou a bylinkami a ochutíme soľou a korením. Týmto dressingom polejeme šalát.
Prajem vám dobrú chuť ;-)
Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke
Suroviny
- 1 kg kuracích stehien, krídel alebo pŕs
- 3 lyžice medu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica horčičných semien
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžice rastlinného oleja (najlepšie olivový)
- 2-3 strúčiky cesnaku
- soľ
- čierne korenie
- karI korenie
Postup prípravy
1 Marináda: Zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, kari korenie s olejom a cesnakom.
2 Umyté a osušené kuracie prsia si dáme do vyššej misy .Zalejeme marinádou a premiešame. Je dôležité, aby sme kuracinu marinovali niekoľko hodín, najlepšie cez noc.
3 Pred prípravou si mäsko naukladáme na pekáč. Rúru predhrejeme na 180 °C.
4 Pečieme asi 1 hodinu a sem tam podejeme marinádou.
5 Ak chcete mať na kuriatku chrumkavú kôrku, pridajte pred dopečením na stupňoch alebo prepnite na grilovanie.
6 Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.
Prajem vám dobrú chuť ;-)