ZDRAVÉ RECEPTY

Tuniakový šalát s bylinkovým dressingom

Vynikajúci šalát na letné horúce obdobie

  • 280 g tuniaka
  • hlávkový šalát
  • šalátovú uhorku
  • 2 veľké rajčiny
  • 2 vajíčka

dressing:

  • biely jogurt
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • horčicu
  • bylinky (tymián, bazalka, oregano…)

Nutričné hodnoty (1 porcia):

  • 662 kJ
  • Bielkoviny: 20 g
  • Sacharidy: 4 g
  • Tuky: 6 g

Postup:
1. Šalát, rajčiny a uhorku umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Dáme do veľkej misy a pridáme tuniaka a nakrájané uvarené vajíčko.

2. V miske zmiešame biely jogurt s horčicou a bylinkami a ochutíme soľou a korením. Týmto dressingom polejeme šalát.

Prajem vám dobrú chuť ;-)

Kuracie mäso v medovo-horčičnej omáčke

Suroviny

  • 1 kg kuracích stehien, krídel alebo pŕs
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžica horčičných semien
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice rastlinného oleja (najlepšie olivový)
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • karI korenie

Postup prípravy

1    Marináda: Zmiešame med, horčicu, sójovú omáčku, soľ, čierne korenie, kari korenie s olejom a cesnakom.

2    Umyté a osušené kuracie prsia si dáme do vyššej misy .Zalejeme marinádou a premiešame. Je dôležité, aby sme kuracinu marinovali niekoľko hodín, najlepšie cez noc.

3    Pred prípravou si mäsko naukladáme na pekáč. Rúru predhrejeme na 180 °C.

4    Pečieme asi 1 hodinu a sem tam podejeme marinádou.

5    Ak chcete mať na kuriatku chrumkavú kôrku, pridajte pred dopečením na stupňoch alebo prepnite na grilovanie.

6    Podávame s ryžou alebo so zemiakmi.

Prajem vám dobrú chuť ;-)